Βασικά συστατικά για το καστορέλαιοΡιτινόλαδο – το λάδι που αποδίδει ίαση και υποκινεί θετικά το ανοσοποιητικό
Το έλαιο βάσης αυτό το έχουν αγαπήσει πρακτικοί ιατροί αλλά και η κοσμετολογία ανά την υφήλιο για την βελτίωση πολλών θεμάτων υγείας. Η χρήση του έχει την ιστορία της πολλά χρόνια πριν και ξεκινά από την πανάρχαια Αίγυπτο. Οι άνθρωποι του Νείλου το χρησιμοποιούσαν για να νικήσουν κάποιες ζημιές στους οφθαλμούς και ως ένα από τα κύρια γιατρικά για φυτικές συνταγές φυσικών μέσων θεραπείας. Η λήψη γινόταν κυρίως για την ίαση δερματοπαθειών.
Επιπρόσθετα οι λοιποί πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν το λάδι βάσης αυτό για τις δράσεις του του ενάντια σε μύκητες. Είχαν ανακαλύψει επιπρόσθετα ότι έχει ηρεμιστική και όμορφη αίσθηση.
Καλό θα ήταν να θίξουμε ότι πριν μιας αρρώστιας ή και κρυώματος, οι μαμάδες εκμεταλλευόντουσαν το ριτινόλαδο. Η κατανάλωση του ήταν επιδερμική όμως και ως πόσιμο λάδι. Σε οποιαδήποτε κατανάλωση το ιδανικό αυτό λάδι βάσης δύναται να ενισχύσει τον οργανισμό μας.Ας αξιολογήσουμε το ρίκινος
Το καστορέλαιο έχει την απαρχή του από ένα όμορφο δέντρο που λέγεται ριτινόδεντρο. Σε πρώτη ματιά είναι όχι βαθύ καφέ και χωρίς κάποια αποψη στην μύτη μας.
Διαμέσω του χρόνου το καστορέλαιο έχει χρήσεις σε δερματοπάθειες. Θέματα που έχουν να κάνουν με μολυσματικά μικρόβια, όχι δυνατή της τρίχας, ξηρότητα. Επιπρόσθετα, ερευνητές έχουν αποδείξει πλέον την δράση του στην ανάταση του ανθρώπινου μας συστήματος. Είναι ώρα να μιλήσουμε ότι οι ιδιότητες αυτές www.yianismeri.gr έχουν παλιά αναφορά αφού συζητάμε για ένα λάδι με μεγάλη και παραγωγική ιδιότητα που έγινε διανομή από τα την αρχή του. Η αφορμή που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο είναι ότι διαθέτει ευεργετική σύσταση. Διαθέτει περισσότερο από 90% τριακυλογλυκερόλες και η υπόλοιπη ιδιότητα της σύστασης του πλαισιώνεται από λιπίδια και άλλα λιπαρά οξέα.
Τούτα τα οξέα συντελούν όχι αρνητικά λιπαρά που δίνουν ιδιαίτερες λογικές ίασης και ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας. Εκείνη η σύνθεση σε λιπάκια το κάνει ως ένα από τα εξαιρετικά έλαια για βελτίωση της υγείας. Προσφέρει την καλύτερη αναλογία σε μονολιπίδια. Δεν πρέπει ωστόσο να αφήσουμε στην άκρη την αναλογία του σε βιταμίνη C και βιταμίνες. Στοιχεία που λαμβάνει ο άνθρωπος ή μέσω των πόρων του δέρματος ή και δια στόματος ως τρόφιμο λάδι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *